Skořicový šneci
Ingredience:
Těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- 1/2 kostky droždí (21 g)
- 200 ml vlažného mléka
- 40 g cukru
- 70 g změklého másla
-1/4 lžičky soli
Náplň: 100 g změklého másla, 70 g cukru, 1 lžíce skořice
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady do těsta a všechno zpracujeme. Necháme 20 minut přikryté vykynout na teplém místě. Těsto vyválíme na pomoučené ploše na obdélník cca 30x60 cm. Smícháme přísady do náplně, natřeme na těsto. Z delší strany srolujeme, nakrájíme na plátky 5 cm tlusté a střed rolky stlačíme naplocho položeným příborovým nožem. Naskládáme na plech (ne moc blízko k sobě, při pečení se zvětší) vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 10 minut vzejít. Potřeme vejcem a pečeme asi 12 minut při 220 °C.
Nakonec potřeme trošku máslem a vyválíme ve skořicovém cukru (pouze horní část)
Komentáře
Přehled komentářů
Chutná výborně, mockrát díky za recept. Už jsem jej doporučil několika lidem a zatím byli všichni spokojení.
Máme ještě?????????
(Magda, 9. 2. 2007 18:17)Tak jsem v neděli nevěděla co dobrého ke kafi,nu a taky aby to nebylo tak jednoduchý došli i vajíčka.Vzpoměla jsem si na ty vaše šneky a šla to prubnout.Za třičtvrtě hoďky bylo hotovo.Za dalších deset minut zbyli jen natažené ruce a sborové:Máme ještě??!!
výborné
(Richard, 9. 10. 2010 11:42)